Visar nyhet 407 -> Till nyhetsarkivet

Välj nyhet


2011-04-09
Albin Svensk ungdomsmästare
 
Resultat från USM i Boden där LAS deltog med 3 aktiva ,Albin Mann ungdom 42 kg, Anton Mann ungdom 42 kg och Rasmus Boman ungdom 54 kg

Ungdom 42 kg
Albin vann första matchen mot Filip Werngren BK Starke. Detta på fall i första perioden efter 1:50. I andra matchen blev det vinst mot David Lejon BK Snar. Detta med periodsiffrorna 2-0. Bägge dessa perioder vanns efter teknisk överlägsenhet. 7-0 i första och 7-0 i andra perioden.

Tredje omgången är också semifinal för Albin. Även i denna match bjuder Albin på mycket poäng. 2-0 i perioder med siffrorna 7-0 i första perioden och 6-0 i andra perioden. Detta gör att det är klart för final.

I finalen heter motståndaren Tobias Jakobsen Luleå BK. i första perioden vinna Albin med övertygande 9-2. I period 2 blev det ännu bättre och Albin lägger Tobias bägge skuldror i mattan och vinner därmed på fall. Albin Mann svensk ungdomsmästare. Trots att man varit med i förhandssnacket kan det tag ett tag att fatt vad man åstadkommit. Bara en sådan sak att alla ringer och gratulerar, och det har det redan varit många som gjort. Stort grattis från oss i LAS.

Anton stod över första omgången och i andra blev det vinst med periodsiffrorna 2-0. Han mötte då Salim Al Rays Huddinge BK.

Omgång tre är semifinal, precis som för brorsan. Det blir en jämn match som går över 3 perioder. Motståndaren heter Tobias Jakobsen och tävlar för Luleå BK. Anton vinner första med 1-0. Den andra perioden vinner Tobias med siffrorna 6-3. i tredje perioden är det mycket kamp och mycket poäng. 4-2 står det när Anton försöker kontra ett nacksvingsförsök. Denna gång lyckas han inte utan hamnar i en kämpig situation han inte reder ut. Det blir förlust på fall i semifinalen.

Att ladda om efter en förlust i semifinalen är inte lätt. Detta lyckas Anton med. Starkt! I bronsmatchen möter han Samuel Myhrer Spårvägens BK. Det blir en kämpamatch där det blir vinst med 2-0 i perioder. Efter 2-0 i första perioden är det klarar siffrror i andra. 7-0 i period 2 gör att Anton har tagit medalj vid USM. En bronsmedalj efter en härlig kämpainsatts. Stort grattis från oss i LAS.


Ungdom 54 kg.
Det gick llite trögare för Rasmus. Första omgången stod han över. I omgång 2 möter han Houssam Ali Gällivare SK. I denna första match första period brottas Rasmus som vi vet att han kan göra. Inte bara i sina bästa stunder utan han kan göra det i många matcher. Första perioden vinner han med klara 4-0. Sedan knyter det sej för Rasmus. Förlust i andra perioden och detta på fall.

I tredje omgången blev det förlust i en jämn match mot Christoffer Svensson BK Atle. 2 - 0 i perioder. Siffrorna var knappa 0-1 och 0-2.

Att Christoffer sedan blir två i klassen och Houssam blir tre är ju en klen trös i denna stiund, men det är inte mycke som skiljer mellan de bästa i denna viktklass. Ytterligare en idrottsklyscha men nästa gång hoppas vi att marginalerna är på Rasmus sida.


I klubbtävlingen blir LAS tvåa på 6 poäng efter huddinges 10. Ytterligare två lag har 6 poäng med ingen av dem har tagit en guldmedalj.

BÄSTA KLUBB
1 Huddinge BK 10 3-3-2-2
2 LAS 6 4-2
3 Loke 6 3-2-1
4 Spårevägen 6 3-1-1-1
6 Värnamo 5 4-1
6 Örgryte 5 4-1


Länk till Bodens USM sida.