Visar nyhet 405 -> Till nyhetsarkivet

Välj nyhet


2011-04-09
LAS-trio siktar på medaljer i USM
 
LAS skickar tre brottare till ungdoms-SM i Boden den 9-10 april. Anton Mann, Rasmus Boman och Albin Mann har alla medaljer i sikte.
Anton och Albin är sistaårspojkar och startar därmed i USM för första gången. Båda är anmälda i lättaste klassen 38/42 kilo. Tidigare under säsongen har Albin mestadels gått i 47-kilosklassen men det har mest varit för att slippa tävla mot tvillingbrorsan.

- Nu är det bara att hoppas att vi hamnar i olika pooler, säger Anton Mann.
Sju brottare är anmälda i klassen. Bröderna gör ingen hemlighet av att de siktar högt. Båda har på senare tid vunnit det mesta de ställt upp i.

Anton Mann vann till exempel FT-cupen där Albin var tvåa i 47-kilosklassen. Anton segrade även i Öresundscupen och kom fyra i Lilla Mälarcupen, båda gångerna i 38-kilosklassen.

- Jag siktar på förstaplatsen. Men det finns några tuffa konkurrenter, i första hand David Lejon från arrangörsklubben BK Snar och Filip Werngren från BK Starke, säger Albin Mann.

Rasmus Boman gör sin sista säsong som ungdom innan han tar steget över till junior. Han är anmäld i 54-kilosklassen efter att i de flesta av säsongens tävlingar ha gått i viktklassen över.

Rasmus kom fyra i både Öresundsträffen och Lilla Mälarcupen samt tvåa i FT-cupen. I de mer regionala tävlingarna har han även hävdat sig i 63-kilosklassen. I USM hoppas han på den verkliga fullträffen.
- I alla fall medalj. Jag har tränat mycket med Emil Sundberg under säsongen och framför allt utvecklat tekniken, säger Rasmus Boman.

Några normalt svåra konkurrenter som Edwin Dominguez, Arboga AK, och Daniel Terkilsen, BK Starke, är anmälda i 50-kilosklassen, vilket gör Rasmus optimistisk. Det blir tolv deltagare i 54-kilosklassen.
- En del av dem har jag aldrig mött och jag vet i stort sett inget om dem, säger Rasmus.
Brottarna väger in på fredag kväll och tävlingarna startar på lördag. Alla vi i LAS håller tummarna för Anton, Rasmus och Albin.


Länk till Bodens USM sida